zzxx

Enten er man et kattemenneske eller et hundemenneske, og det siges, at det siger meget om ens personlighed, om man er det ene eller det andet. Hunde er loyale, hvorimod katte er selvstændige.
Men katte har brug for at få brugt noget krudt for ikke at blive stressede. En del af det er, at de kan bruge kløerne til at gribe fast i bytte. Bytte kan i den her forstand bare være et stykke legetøj. Men hvordan passer man kattenes kløer bedst?

kat

Behovet kan variere

Først og fremmest har din kats alder meget at sige i forhold til behovet for at klippe kløerne. Yngre katte er mere aktive og har som udgangspunkt derfor ikke behov for at få klippet kløerne så ofte. De bliver nemlig slidt af løb og leg. Ældre katte bevæger sig ikke så meget, så der er behovet ofte større.
Derudover er det relevant, om det udelukkende er en indekat. Hvis katten har mulighed for at komme udenfor, kan den hvæsse kløerne på træer og jord og sten slider også på dem. For at imødekomme kattens behov for at hvæsse kløer, kan man købe et kradsebræt. Og hvis du har en ung eller aktiv kat, er et kradsetræ en måde for katten at klatre rundt og brænde krudt af.

Lege med katten, hvor den skal løbe efter et bytte, er også gode. Katte kradser instinktivt i naturen til deres bytte med bagbenene for at komme ind til kødet. Det bringer de derfor også med til leg. Og det er en fantastisk måde at få brugt kløerne på, så de ikke skal klippes.

Klip kløerne korrekt

Når behovet engang kommer, er det vigtigt, at kløerne bliver klippet korrekt. Hvis du er i tvivl, kan du tage til dyrlægen og få det gjort.
Men ellers er det en god idé at købe en klosaks, som ikke klemmer sammen om kloen, som en almindelig saks vil gøre. Og vend din kat til, at man rører ved poterne, ved at klemme blidt på dem, når de er killinger. Så bliver det nemmere, når du skal i gang med at klippe senere.
Ydermere er det utrolig vigtigt kun at klippe det yderste at kloen. Der sidder blodårer i kattekløer, og dem skal man selvfølgelig undgå, så klip et par millimeter fra den.
Hvis du vil læse mere om at klippe din kats kløer, kan du klikke ind på canem.dk. De kan også give tips til yderlig pleje af din kat.