zzxx

En julegave kan være svær. Faktisk synes den aldrig rigtig at være ligetil, at være nem. Du kender ikke modtageren godt nok, du ved ikke, om du skal prøve med noget vovet eller give et gavekort.

Er det nu ikke for fattig med noget helt upersonligt? Hvad skal du stille op?

Spørgsmålet er svært. I dette tilfælde bliver det endnu sværere, for det kan umiddelbart virke som en god ide at give et Apple-produkt til en Apple-elsker. Men så igen, vil de ikke hellere købe det selv.

Hold dig på den sikre side og find noget, de vil sætte stor pris på.

Tænk en lille smule ud af æblet

Arbejder du i en Apple-afdeling, sælger produkterne, kundeservice eller andet, så er æbleproduktet måske ikke det højeste ønske. 

Eller skal du købe gave til en afdeling i din virksomhed, og du ved, at de elsker Apple. Så er det ikke en garanti for, at sådan et produkt er, hvad de kunne tænke sig. 

Når man har en stor passion eller arbejde med noget til daglig, så har man ofte så stor en viden, at den mindste fejl – selvom den er velment – kan være fatal. 

Det passer bestemt ikke lige til den MacBook, de har, eller de mener ikke den fungerer, som de ønsker. Vil du virkelig lægge dig ud med eksperter på området? Det kan koste dig dyrt.

Selvfølgelig vil du ikke det, specielt ikke når det er en arbejdsgave, du skal helst ikke vise din uvidenhed, det fodrer bare snakken i krogene. 

Prøv i stedet med en anden gave. En gave, hvor du som afsender tager en mere beskeden position. Det er hverken upersonligt eller fattigt. Det kunne være din redning og dine ansattes store gevinst. 

Lad dem selv styre gaven

Det, du skal gøre, er at give et gavekort til medarbejdere. Følg linket og find den side, du skal give dem gavekortet til. 

Du skal ikke give dem et gavekort til jeres egen hjemmeside – det virker fattigt. Giv dem en gave, hvor de ikke skal tænke på arbejdspladsen, når de sidder derhjemme og skal finde gaven. 

Et gavekort kan netop være en personlig gave. Du ved, at dine ansatte er meget forskellige. Du ved, at det er umuligt at give dem en gave, de alle vil blive glade for. Selvfølgelig skal de ikke have den samme gave.

Hold en god og glad juleferie

Når du så har styr på julegaven, skal du ikke sparet for endnu et tip, endnu du går på juleferie. Husk nu at give dine medarbejdere en god ferie. 

Det har været et hårdt år, selvom I måske har haft mindre at lave. Det har været et hårdt år for os alle sammen, og forhåbentligt ændrer det sig i det næste år. 

Vi kan ikke vide det. Men vi kan holde en god ferie og håbe på et godt nyt år.