zzxx

Når vi snakker om eller høre på en snak om den fjerde industrielle revolution, hvor vi alle blev forbundet med kommunikativelektronik og et internet, kan snakken ofte blive belastende at lægge øre til.

Det kommer sjældent noget særlig positivt, og måske virker de store ord bare lidt latterlige. Men måske er det faktisk dig, der er lidt latterlig. 

For det er faktisk en lige så stor og omvæltende revolution, som da vi fik store maskiner i landbruget eller da samlebåndet blev opfundet, eller da samlebåndet blev automatiseret. 

Hvordan så verden ud for 20 år siden?

Hvis du ikke var der, da revolutionen begyndte at tage fart med firmaer som Apple, kan det virke sværere at forstå, at det rent faktisk var så stor en omvæltning af samfundet, som det var, som det er. 

Hvis du kan, så tænk 20 år tilbage i tiden og forstil dig den hverdag, du havde der. Det kan virke utrolig svært at forstille sig en tid, hvor du ikke kunne sms’e til dine venner og familie. 

En tid, hvor du ikke kunne logge på nettet, hvis du manglede en opskrift i køkkenet eller på værelset, hvor du skulle fikse noget el. 

Disse ting var bare sværere tilgængelige dengang. Specielt vores kommunikation har ændret sig ekstremt meget. 

Inden telefonerne og internettet igen gjorde vores kommunikation tekstligt, var tanken, at det skriftlige sprog vil forsvinde eller i hvert blive udvandet med telefoner, radio, tv osv. 

Det har vist sig, at den tanke faktisk ikke kunne have været mere forkert. Forestil dig bare, hvor meget skrevet sprog – tekst – du møder på en dag.

En stresset hverdag får hjælp fra Mac

Altså kan man konkludere, at der var en kæmpe revolution – var den så positiv? 

Her kommer den lange diskussion. Men forstil dig, at du skal lave en lækker kage, en kage med frosting. En avanceret kage til din kærestes fødselsdag. 

Har du installeret en HomePod derhjemme. Så skal du ikke købe en bog, du skal ikke forsøge at forstå, hvad skribenter mener med de forskellige mål og fremgang.

Du slipper også for klistrede kagesider i bogen. Du kan bare spørge din højtaler, hvordan du gør. Giver svaret ikke helt mening, kan du spørge, om det ikke lige vil finde en film og det, så du kan se præcist, hvad du skal gøre. Har det ikke gjort en avanceret kagebagning nemmere? 

Skulle det være nemmere, skulle højtaleren slå dine hænder væk og bare gøre det selv.

Sluk din elektronik, når du ikke bruger dem

Så jo, vores hverdag er blevet bedre og nemmere med produkter fra Apple. 

Det betyder dog ikke, at du blindt og hovedkulds skal smide dig selv ind i Appletroen. Der kan stadig være sider, der er mindre kønne, og ting, du ikke enig i. 

Så vær en bevidst forbruger, og sluk din HomePod, når du ikke bruger den.